Upami anjeun ayeuna hariwang ngeunaan jalur karir anjeun sareng ngalaman kasusah, kuring ngarepkeun anjeun bakal nampi kanyamanan ngalangkungan surat kuring.


Halo? Saatos mikir ngeunaan kumaha carana ngadukung anjeun, kuring mutuskeun pikeun nyerat surat ka anjeun kalayan ati-ati. Abdi badé nyerat sababaraha kecap kalayan harepan yén serat ieu tiasa masihan kakuatan sareng dorongan.

Istilah anu dipaké pikeun nyebut generasi ngora téh cenah eunteung jaman harita. Nalika kuring kuliah, kami disebut generasi Millennial. Tapi, geura-giru muncul generasi anu nyerah tilu hal: bobogohan, nikah, sareng ngalahirkeun. Saatosna, muncul generasi anu nyerah 5 hal sapertos gaduh bumi sareng nyerah hubungan manusa, sareng generasi malah nyerah 7 hal anu nyerah impian sareng harepan. Generasi urang ngalaman kasusah, henteu? Waktu keur leutik, urang diajar indit ka sakola unggal poé, ngadéngékeun guru urang, jeung diajar getol. Janten urang ngalakukeun éta, tapi teu aya anu tanggung jawab kana akibatna. Nyatana, pangaweruh anu diajar di sakola teu aya mangpaatna dina kaayaan ayeuna. Nalika urang mundur sakedap, nalika urang ngahaja murag, atanapi nalika urang salah belok sareng leungit sakedap, teu aya anu ngajarkeun urang kumaha carana bangkit sareng milarian jalan. Surat ieu tiasa rada sombong, tapi punten hampura kuring sareng kuring bakal nyarioskeun ka anjeun ngeunaan buku anu ngabantosan kuring nalika kuring susah.

Aya legenda yén angsa henteu ceurik sapanjang hirupna, tapi pas sateuacan maot, éta ngajantenkeun sora anu paling indah sareng ceurik sateuacan maot. Éta pisan sababna naha karya panungtungan seniman urang mindeng disebut lagu swan maranéhanana. 『The Old Man and the Sea』 sigana mangrupikeun lagu angsa novelis Amérika 『Hemingway』. Ngan endah pisan yén Hemingway, anu kuring pikir mangrupikeun panulis pangsaéna dina abad ka-20, nyerat carita ngeunaan laut anu lega sareng lega ngagunakeun lalaki kolot, budak lalaki, laut, marlin, sareng béntang. Nanging, alesan kuring hoyong nyarankeun buku ieu kusabab kuring hoyong ngobrol ngeunaan kahirupan 『Hemingway』 tinimbang ajén sastrana. Bari maca buku ieu, kuring ngabayangkeun hiji lalaki heubeul berjuang di laut muka. Kuring ogé ningali generasi urang berjuang sareng kahariwang ngeunaan masa depan sareng henteu terang naon anu kedah dilakukeun, sanaos aranjeunna kerja keras. Teu aya bédana antara urang, anu diusir ka laut sareng silih tarung di dunya anu galak ieu kalayan kasieun anu teu aya watesna, sareng sepuh anu berjuang nyalira di laut. Ayeuna urang nuju dina perjalanan anu sesah ieu tanpa janji atanapi koordinat, henteu terang saha musuhna atanapi sabaraha lami urang kedah tarung. Urang dipaksa pikeun ngalawan silih komo nyieun pilihan ekstrim pikeun hadiah disebut marlin.

Kuring maca 『The Old Man and the Sea』 sarta mikir pisan ngeunaan eta. Naon meunang lalaki heubeul dina tungtungna? Éta lalaki heubeul anu leungit marlin na pecundang? Jigana lalaki heubeul téh meunangna. Sanaos rampog dicabut, abdi henteu nyerah sareng berjuang dugi ka akhir. Dina kaayaan anu teu aya tungtungna, kuring ngimpi ngaliwatan béntang. Kuring sok jangji isukan. Luhureun sadaya, urang balik aman. Anjeunna ogé ngantunkeun harta pikeun generasi anu bakal datang: budak ngora. Sanajan kitu, lalaki heubeul dina novel jeung lalaki heubeul dina kanyataanana éta béda. 『Hemingway』 mungkas hirupna sorangan, ninggalkeun catetan bunuh diri nu nyebutkeun, "Kuring jadi sepi kawas bohlam lampu nu ayeuna geus eureun ngalir tur filamén na putus." Anjeunna kagungan Hadiah Pulitzer, Hadiah Nobel Sastra, genius, Kinérja, kabeungharan, sarta nikah opat kali, tapi wondered naha anjeunna nyieun hiji pilihan ekstrim misalna. Panginten anjeunna henteu ngagaduhan 'impian' dina taun-taun engké. Kuring yakin lamun manéhna ngimpi, manéhna bakal ngarobah kahirupan loba jalma. Jigana kuring ogé geus robah jadi hadé sanggeus maca gems na novel.

Baheula, basa kuring leuwih teu dewasa tibatan ayeuna, kuring kapaksa kerja keras jeung berjuang pikeun meunang kompetisi. Nanging, nalika kuring ngagaduhan pangalaman sareng ngembangkeun kaahlian kuring, hal-hal ngadadak robih. Di masarakat urang, barang-barang terbatas, sareng aya anu henteu tiasa dieusi ku egois sareng sarakah nyalira. Ngaliwatan buku ieu, kuring sadar sakali deui yén jalma biasa jeung lemah penting dina masarakat ieu jeung berharga pikeun batur, sarta yén kuring ogé mahluk lemah anu teu husus. Dina novel, lalaki heubeul perang sorangan di laut pikeun lila 84 poé. Tangtosna, henteu kedah ngagentos ningali sepuh atanapi ngabandingkeun anjeunna, tapi anu penting nyaéta kanyataan yén lalaki sepuh dina novel ngimpi unggal dinten.

Jigana teu aya jawaban anu leres nalika milih karir. Najan kitu, kuring heran lamun naon Kuring Nyiapkeun ayeuna téh senang jeung seru, sarta lamun éta leres, Jigana prosés persiapan ogé bakal senang. Kuring bakal ditungtungan ku harepan yén anjeun, maca surat ieu, ogé bakal ngarasakeun naon kuring ngarasa sataun katukang ngeunaan naon ngimpi lalaki heubeul dina novél geus 84 poé.